Patahlah hati....

Patahlah hati...
membawa derita...
merajuklah diri
merajuk diri tak tentu haluan

Oih tetiba teringat lagu lama yg CT Nohalpunyer nanyi...mmg hati mak patah saat ini. Terus lagik le hilang mood al-Mubarak tuh. Pasainya :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kunun dapoq imported beli lagik kt gedung yg femes tuh, siap harga ribu-riban habih duit dlm lipat kain kikis kunun nak macthing ngan dapur baru kunun...eh baper banyak kunun... amik kau, masuk hari ketiga pecah berderai retak seribu...eh apada punya brand....jadik call ler call centre dia kata klu dia attend pun dlm masa 3 hari bekerja...maka mak menapak lagik la kt PARAM sari dua nih...menci arrrr...dah 2 hari makan lauk2 tak kena tekak, lecasss jek rasanya, ari tu beli sup ayam, ayamnya seketui sampai RM5 hinggit blk makan mak aihhh...tawaq hebiaq....apa nak buat, inilah dugaanku, mungkin tuhan nak bagi petunjuk jgn nak berpoya2 berlagak sangat, pakai dapur cap kupu2 ajelah wehhhh! iskkkk.. geremmmm


Dlm pada tu ada waktu luang sket dok pulun telek buku2 resepi kt dlm library nih, ratus2an buku to feast the eyes! Tp haram satu pun tak ikut lagik!


Oh! mesin baru auto dah sampai! Akhirnya...dari auto- tukar pakai manual - tuka auto balik, aku harap SYABAS lebih happy dr aku sbb bil air mesti jimat - harapkan aku klu basuh baju guna mesin manual tuh selalu le sedekahkan air kt longkang jek...maklumlah tak baper tahun lagik nak masuk ambang junior sikit kpd senior citizen...selalu lupa...aku doakan kau wahai mesin basuh, jgnlah ikut sepupu tiri angkat kau si dapur tu buat hal once aku tayang je gambo ko kt sini...amin.

Comments

Tamankasih said…
Masyallah...awat la dapoq hang buleh retak seribu macam tu..nie mesti yg glass trye ni..sabar menghadapi ujian dapoq baru...
Yong Kamariah said…
tak tau la Dilla... aku tak reti lak bab2 glass spesis apanya tuh..beli kt Ikea tu...sabaq la nih, sib baik kata dia ada ganti...
mak aii..

festaim aku nampak cenggini.
masa tengah masak ke jadi camtu ?


*ada intention gak nak tukar dapur aku yang dah berdaki tu..puas sental tapi tak hilang2..nyampah betul..
Yong Kamariah said…
tu ler Rina...dapur gelas cap Han Seng pun lagik tahan...hubby aku tgh masak air jadik cenggitu...sib baik depa nak replacekan, klu tak - nak jadik naga dah nih.... jadik moral of the story sokonglah barangan buatan Malaysia!
rawat luka tu kak..raya nak dekat
Yong Kamariah said…
brutalsolo- tulunlah akak merawatnya boley? hihi... rasa cam nak pakai dapur gas balik daaaa
Aida Rezuan said…
Yong,

La isk! Camno buleh jadik gitu Yong? Ke Yong membalas dendam dengan memasak 24 jam sehari tanpa henti? Huhu!

Nasib baik buleh ganti. Harap2 cepat la. Kang tak berendang lak raya nih. Tuh belum sebut Sambal Tumis Petai lagik tuh. Wawawawa!

Popular Posts