Catatan Perjalanan 3 ; Perlis

Ayuh saya syok sendiri lagi menceritakan catatan kt destinasi seterusnya yakni Perlis sepulangnya saya dari Langkawi, oh sgt poyo saya ini-whatever. Sebenagnya round2 Perlis ni setengah hari je tapi ha kau macam2 tempat kita buleh pi kalau kita ada kemahuan dan sedikit perasaan yg adventurous gegege....

Lalu2an kt Tasik yg cantik tang Perglih ni, Tasik Timah Tesor ke nama dia ni, very the nice view one


Terus mengambil keputusan tanpa apa2 kata sepakat nak pi Wang Kelian, nice view also saujana mata memandang, tak sangka chek berliku2 naik bukit segala nak pi sana, chek ckp kt suami chek, mehlah kita balik bang, kang teruih masuk ke perkampungan Siam kang haru...

Tapi suami chek degil noooh... dgn minyak yg blinking dan tak nampok sebarang civilisation kt kiri kanan jalan ni dia teruih jugak tekan minyakkkk... chek kata, tulah, tadi taknak la pulok isi minyak...kang ada kena tumpang lori sayug ni kang. Uih nasib baik la tetiba ada satu stesen minyak kt tepi jln yg mcm di tgh perkampungan bunian ropanya dgn pickup2 plat Siam tersadai sambil dengag lagu2 Siam yg mendayu2. Oih, manis2 dok ada la budak2 jantan kt tempat tu...
Keterujaan tanpa rasa bersalah kita beratog ngan pick2 Siam nak masuk sempadan, ketwat la hang..
Oh inilah rupanya Wang Kelian tu, sama cam kt Serikin je. Dah hang pi org dah bungkuih barang cuci mata je lahhh nooo, ok, tipu, kau dah hampir muflis dah masa ni.


Dari Wang Kelian, chek pi kt Gua Kelam pulok yg dah tak berapa jauh dah... oih, memori bersamamu 13 thn dulu takkan ku lupa (hangpa ingat apa? marka? Dengan Itm di hatiku lah, oklah, ada sikit2)
Terujalah tu anak bujang chek ni...

Dari Gua Kelam kita pi singgah Padang Besaq, tapi dah tak dok mood dah nak pi tgk barang2 (pasai dah nak tutup tu).
Amboi chek mek Siam ni kt kedai hang tulih sume benda pun ada, kalih2 ayaq botoi hijau cap Siam je dok adaaa
Dah nak balik ke Jitra.... lalu kt ladang tebu saujana mata memandang...

To be continued...

Comments

Popular Posts