Kenduri kawin

Keadilan tlh ditegakkan dgn misi mengantar rombongan pengantin belah famili my mr (cam tak dek kaitan walaupun buah bachang) ke Sayong, near Kuala Kangsor. Angin juga aku sbb pagi2 kena kerah bangun cam Telok Bakong tu jauh beno dgn Kuala. Deme2 ni cepat panik betul, sudahnya sampai kt area umah org kawin pun nampak kayu api tgh menyala2 masak lauk kawin agaknya. Makanya pi ronda2 pekan Kuala dulu sambil minum teh. Rombongan pengantin perempuan sebenonya dari Melaka, kami join dr kampung kiranya gitu. Oklah tu, aku pun tak pernah pi Sayong, buleh le tgk org buat labu Sayong yg femes tu. Tapi sudahnya haram tak berbeli pun. Layan je le pix2 kt bwh ni.

Cam Little House on The Prairie jek, suka lalu kt Seberang Perak ni, sawah padi saujana mata memandang gitu. On d way balik kampung ni.
Selalu tgk dlm kalendar je masjid kt Bukit Chandan ni.
Keterujaan makan aiskrim roti tlh membuatkan kita lupa kt kenduri.

Hey... jangan main api, nti membakar diri, kita di bangku sekolah lagi... kata Ruhil Amani kepada mereka berdua ini.

To kill the taim... berpoya di pekan Kuala Kangsor dulu.. berpakaian begini tidak boleh menjadikan I datin wannabe walau ada yg panggil I datin (terima kasih kerana memerliku dgn cara plg diawangan bahah)

Adabi.. melazatkan... Sambil melawat2 istana raja di zaman silam...
Sudahnya kedai org ni jadik tempat menanggak, buleh le teruih beli labu Sayong
Yang ini buleh ke dijadikan tempayan basuh kaki?

Auw mak, kunin-nya baju pengantin... Jgn dok jauh ngan pengantin ni, sat gi kita buleh makan kt meja pengantin...(yes dan kita dgn tanpa silunya makan udang kara, ikan siakap dan ayam golek itu tanpa menoleh ke belakang lagi)
Ye? apakah itu yg buat semua org terpesona? Dari Sayong kita ke Ipoh pulak, masuk dewan pulak makan lagi satu kenduri...oh I tidak dpt resist utk makan lagi sbb ada gulai pisang yg sgt tempting...

Di En.

Comments

Teluk Bakong said…
salam

aumak nyonket ke Kuale le pulak mike ye ha ha
Yong Kamariah said…
nyonket jgn tak nyonket...

Popular Posts