Wednesday, October 14, 2009

Kontang

Monolog pada diri sendiri : Helloooo...hari ni baru 14hb. Lihat dlm purse sekarang : RM10 + RM10 belen duit bas sekolah Ammar. Makan pagi nasi lemak peparu RM3.00. Nti tengahari sekitar RM5 (harga nasi campur standard kt Kelana Jaya). Ok, boleh survive satu hari ini. Tulah, orang suruh Raya Aidilfitri kenapa raya Industan?. Baper hari lagi nak 25hb? Seminggu lebih, crap betul ni. Suami, mana suami? Telepon dia cepat2 bukan ambil aku cepat2 gaya Jac Victor. Suami kata gaji dia masuk awal yakni hari ni, 14hb. Oho, baguslah. Ada penyambung hayat. Suami, sila jgn liat nak bagi elaun bulanan. Takyah susah ke ATM dgn belen tak seberapa itu.

Eh, lihat look look (kenapa masa aku taip look look teringat citer Titanic masa Jack tunjuk ada ikan lumba2 kt laut masa dia tgh dok kt palang kapal sebelum cakap I am the king of the world...dah, stop stop...) ada email dari HR, kejap, nak copy and paste :

Dear all staff,

We are pleased to inform that the October's Salary payment will be credited into your account on 14th October 2009.

Ok, sekarang jgn bagitau kat suami. Nikmati duit dia sampai hujung bulan.
Makan apa tengahari ini? Subway sandwich dengan penuh bergaya. Sekarang lihat dlm purse : Tinggal RM5. Kontang tapi masih boleh bergaya. Dan nikmatilah penangan Kontang part 2 14hb November nanti ye.

Di En.

No comments:

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife