Iklan

Gangguan siaran iklan kejap.

Tengahari tadi aku pegi Giant. Pegi lunch kt sana. Makan nasi Kong Po ntah- sape- tah- bagi- nama ni kt nasik tu. Tetiba somebody menegur aku. Kata dia, "hey, you look different!" (tanda seruan lagi). Aku kaget, aku pakai bedak cam tepung gomak ke? Ada taik mata beso kt dlm mata aku kah? Tudung aku sengetkah? Tudung aku lawa sangatkah? Bermacam2 benda bermain di fikiranku. Aku kata, "nape? I nampak gemuk sangat ke?". Dia geleng. Dia scan aku kejap, "no, let me look closer, hey, you nampak muda la..". Aiseyman, masa tu aku rasa nasik kong po yg aku tgh pegang dlm tray macam nama paling indah aku pernah dengar. Kepala aku, aku rasa cam kepala cobra tgh kembang. 'Eh, ada2 je la". Cheh, kata aku berbasa basi. "I cucuk sana sini tau..." kataku cuba berlawak yg menjadi sbb dia ketawa mengekek. Dia blah dgn mee kungfu di atas tray. Walla wey... you really make my daylah, buddy! (tanda seruan lagi). cheh dan-dan buddy, padahal sebulan sekali je agak terjumpa dgn dia. Aku rasa buleh jadi teknik mengetap gigi masa termenung menjadi. Aku rasa perasaan yg perasan adalah sgt comel di dunia ini. Blah sebelum kena bo hooo...

Comments

Kan dah cakap Yong memang nampak mudaaaaaa!! Apa rahsia anda??
Teluk Bakong said…
hu hu kembang kempis A Mat Ganti
Yong Kamariah said…
rahsia diriku? takde rahsia de cik fasha, maybe it runs in a family kot, ini entry perasan je ek huahuah

Teluk Bakong : semestinya,
Amri Mat Saaid said…
bahagie le a mat ganti patut le makin tembem a tu

Popular Posts