Tuesday, November 3, 2009

Short Notes

~ Hari ni trafic light kt persimpangan keluo umah aku, iaitu persimpangan yg paling sebuk dalam dunia ini rosak, tak nyala. Bless betul hari ni...

~ "Bang, bilik air kt belakang dah gonyoh ke? Bilik tamu yang semak2 tu dah kemas ke? Vacuum dah belum? Tu, lantai dapur belum mop lagik tu..." kata seorang wanita yang panik sbb mak mentua dia nak datang esok.

~ Hati aku : "Rasanya tadi ada 6 benda aku nak tulih utk meeting esok, apa lagik satu tu ha?"
Bahagian sipi2 dlm hati : Fokus, Kamariah, fokus.... ko tengah semayang ni makcik oiii.."

~ "Berbaik-baiklah pada semua orang walaupun orang itu selalu menyakiti kita" , kata baris ayat dalam sebuah buku. Aku tak paham ayat ini.

Dua org yg jumpa dlm Facebook setelah 23 tahun tak jumpa :

Kawan : hehehe....mmg..mmg...aku pun rindu jugakk....aku paling rindu main tarzan belakang rumoh ko....best gilerrrr....!!!

Aku : eh, ko gayut sama ek main tarzan tu? ko kan ala2 budak pompuan manja pujaan ibu bapa masa tu, aku ni lain la brutal giler hihihi, nostalgia sungguh la, aku kawan ngan ko ngan maznah la baru aku nak jadik lady like sket, ih rindu giler ar aku kt zmn bebudak dulu

Kawan : Weii..aku gayut jugak laaa...time kawan dgn ko le aku belajar jadik ganas gituu....best giler, kat lereng bukit blkg rumah ko, kat bawah tu paya, kalau seberang ke sana tembus ke lorong rumah mazura kannn....isk...aku ingat sgtle time tu....esp bab main paya kat blkg rumah ko tuuu....

Sekarang anda tahu saya ganas dan tomboi giler masa sekolah rendah. Bangga giler sbb menginfluence member saya ni jadik ganas sbb beliau top student masa kt sekolah dulu. Dan anda tahu saya terjadik lady like sbb kawan ngan dia. Win-win situation. Mak dia sangat baik sbb membenarkan budak tomboi ni kawan ngan anak dia yg comel dan manja dan selalu pakai skirt tu.

Aku amat sangka dia dapat 5A. Tapi aku tak sangka aku pun dapat 5A, berkat berkawan dgn dia. Aku seseorang yang selalu tidak memandang masa depan, look what the future took me 23 years later. Kt PJ, OK, Petaling Jaya. Kawan aku tu? Baru balik Korea present paper in pharmaceutical. Bangga giler kawan tomboi ko ni dulu tau.

Di En.

2 comments:

Teluk Bakong said...

salam

dimane A mat Ganti dan familinye berkelah yek

Yong Kamariah said...

kt Taman Tasik Perdana je yeop, bukan berkelah pun, bawak nasik lemak makan kt situ jer pun hihi, berkelah kt sungai perak tu lagik best

Sign Off

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Timeofmylife