Picnic

Last Saturday the weather was not so good. Kejap hujan kejap mendung, nak basuh kasut anak pun tak jadi (macam aku yg basuh). Jadi merap kt umah je la. Hari Ahad was a bless, cuaca pagi cantik. I thought of picnic. Somewhere bawah pokok and dekat playground. Juga kena kidnap Ammar dari terus2an mengadap PC, ish, tak ropa budak kecil lagik yg sepatutnya bebas berlari ke padang permainan, menangguk ikan di paya, main guli, main lastik...oh how I wish my kid dpt merasa kenikmatan jadi anak kecik macam aku dulu. Sian anak2 Malaysia kt bandar ni. Berbalik pd topik, pagi2 hari kunun2 dah keluar dah. Angan2 mak jenin je tu, lepas Subuh sambung ngantuk balik. Masak nasi lemak, sambal sotong segala pukul 9.30 baru le siap, lembap sungguh kat dapur.

So we thought we wanted to go to Taman Tasik Perdana. Hawdy, ni pun perbuatan setahun sekali ni. Tahu tak aku tak pernah pegi pun Tugu Negara Malaysia? Encik aku gelakkan aku sbb kata dia masa sekolah2 dulu antara aturcara wajib sekolah mesti lawat tu. Nak wat camno, sekolah aku dulu tak wat lawatan jauh tu. Sia2 aku dok dekat ngan KL je gini. Tapi tak jadi juga aku wat lawatan ke Tugu Negara ari tu. Heran aku masa sekarang teramatlah cepat giler masa berlalu. Oklah, aku mengaku jelah, kekuatan tarikan Ikea lebih memaksa aku ke sana lepas kekenyangan makan nasi lemak hari itu. Aku memasang tekad, satu hari pasti aku jejaki juga Tugu Negara itu. Sementara itu layankan aje le gambar2 ni...

Ribena dan lemon sejati, takyah menyanyi dan menari Hindustan lagi dak Ammar yek.

Menu ari tu, sambal bilis dan sotong, tangkap leleh ayaq liur sbb kepedasan yg ghau ghau rasanya.

Yeah, work it babeh, sume dah lapar sbb dah kira brunch dah ni.

Dak Ammar yg berselera sokmo dan bapanya juga


Swing, baby swing... emak teringin juga nak naik tapi takut besi tu patah.

Bapa cukup sayangkan kolestrolnya

Apa kes dah termonong plak ni?
I am the king of the jungle... wah, kalah pegi kepulauan Carribean jek kita berposing ari tu yek Ammar

Di En.

Comments

Fasha pun kalau piknik kena bawak nasik lemak dengan meehoon goreng! At least kat Msia tu panas and lauk pauk pun sodap dimakan sebab menten panas walaupun tak berwap2, kat sini sejuk beku bila sampai tempat yang dituju, tapi di telan jugak! hehe Bila lapar suma sedap kan?
Yong Kamariah said…
ishhh, ok je tu, sejuk ke panas ke janji perut kenyang hihi

Popular Posts